Rapport fra en anden verden

250,00 DKK

DVD

Udgivelsesår: 2008 (Batavia Media)

 
Spilletid: 60 min.

1 på lager

Varenummer (SKU): 1203 Kategori:

Beskrivelse

Følstrup – om bosteder med originalitetspleje
Det er sin sag at være psykisk udviklingshæmmet i dagens Danmark. I et samfund hvor det hele går så stærkt – og hvor der ikke er plads til og tid til mange af de udviklingshæmmede ude i det normale samfund. Derfor bor de ofte i bofællesskaber og på bosteder som Følstrup i Nødebo i Nordsjælland.
 
Følstrup er en verden, som vi andre normalt ikke kender til. Et filmhold har helt ekstraordinært fået lov til at ‘komme indenfor murene’ og følge en række af beboerne.
 
I ‘Rapport fra en anden verden’ møder vi Følstrup gennem hverdagsindtryk med beboere og medarbejdere.
 
‘Interviews fra Følstrup’ er baggrundsinterviews med medarbejderne på Følstrup. Her går de i dybden med udfordringerne.
 
I ‘Følstrup i Gerlev Legepark’ følger kameraet beboerne og personale på en oplevelsestur langt væk fra de kendte omgivelser.
 
Vi følger beboernes hverdag. På arbejde lægger de f.eks. puslespil, slår en græsplæne, træner motorik eller noget helt andet. Bagefter følger vi dem i fritiden og om aftenen. Vi møder dem også på deres egne værelser, der afspejler deres individuelle personligheder.
 
Mange af beboerne er uden et verbalt sprog til at formidle tanker, følelser og drømme. Og er derfor afhængige af, at personalet arbejder med alternative kommunikationsformer sammen med kendskabet til den enkelte og hans/hendes livshistorie.
 
Originalitetspleje i boligfællesskaber
Filmproduktionerne handler i høj grad om originalitetspleje – dvs. om hvordan de enkelte udviklinghæmmede kan fastholde deres individuelle ‘originale’ liv, selv om de lever i store boligfællesskaber.
 
Alt i alt et usædvanligt stykke Danmarkshistorie. 

Lektørudtalelse:
– Filmen giver en rigtig god beskrivelse af voksne psykisk udviklingshæmmedes liv, tanker og sanser….og medarbejdernes pædagogiske arbejde på bostedet.
Eva Kragh, bibliotikar på Dannerseminariet, Jægerspris

Yderligere information

Vægt 0.095 kg