Kørestolsbrugere kan nu opleve Møns Klint på hjul

Hidtil har det været svært, for ikke at sige umuligt for dem at færdes i områdets natur, men det bliver nu noget nemmere. Naturstyrelsen og GeoCenter Møns Klint indvier nemlig i dag en såkaldt boardwalk på 267 meter, en hævet sti bygget af planker, der fører direkte til udsigtspunktet Freuchens Pynt, hvor der er bygget en stor udsigtsplatform.

– Nu behøver man ikke længere føle sig begrænset, når man besøger Møns Klint som kørestolsbruger eller dårligt gående. Man kan derimod begive sig ud på en tur langs klintekanten og komme ud og mærke vinden fra havet og se de smukke kridtpynter, som Møns Klint består af, siger skovfoged H. C. Gravesen fra Naturstyrelsen Storstrøm.

Boardwalken er forbundet med parkeringspladsen ved GeoCenter Møns Klint, så alle nemt kan komme ud til boardwalken.

En af de store fordele ved boardwalken er, at man som for eksempel kørestolsbruger ikke er udelukket fra den naturoplevelse resten af familien får.

– Hvor man hidtil har været nødt til at dele sig op, kan familier med bevægelseshæmmede nu følges ad og opleve den storslåede klint sammen. Det er en stor forbedring, siger direktør for GeoCenter Møns Klint og initiativtager, Nils Natorp.

En anden initiativtager bag boardwalken er Anders J. Andersen, formand i Vordingborg Handicapråd. Han har testet den nye plankebelagte sti  med sin kørestol.

– Boardwalken slynger sig smukt igennem den fredede natur. Kvaliteten er i verdensklasse og danner model andre steder. Jeg er ovenud tilfreds, siger Anders J. Andersen.

Naturstyrelsen har beskåret træerne ud mod klintekanten for at give den bedst mulige udsigt fra boadwalken og den nye udsigtsplatform.

– De nye åbninger i skovbevoksningen giver mulighed for at se den berømte pynt Dronningestolen og til øerne Rügen og Hiddensee mod sydøst, når vejret er klart, fortæller den tredje initiativtager til boardwalken skovfoged H.C. Gravesen fra Naturstyrelsen.

Boardwalken er blevet en realitet takket være et samarbejde mellem GeoCenter Møns Klint, Naturstyrelsen og Vordingborg Handicapråd samt financiering på i alt 1,3 millioner kroner fra Ludvig og Sara Elsass Fond, Jascha Fonden, Bevica Fonden, Vanførefonden, Naturstyrelsen og GeoCenter Møns Klint.

image

Illustration: Den nye træbro snor sig smukt mellem træerne. Foto: Naturtyrelsen