Ny kampagne: Nedbryd fordomme om handicap

Personer med handicap er svage. De har alle samme behov. De kan ikke så meget, og derfor bør man stille mindre krav. Det er blot nogle af de fordomme, som personer med handicap bliver udsat for, og som en ny kampagne fra Socialstyrelsen vil gøre op med.

Med kampagnen Det er ikke et handicap… vil Socialstyrelsen udfordre fordomme og øge bevidstheden hos os alle om evner og bidrag fra personer med handicap – og om at personer med handicap har samme rettigheder som alle andre. Det skal blandt andet ske ved at fortælle positive historier, der nedbryder fordomme.

Kampagnen kan følges på facebook.com/deterikkeethandicap

Kampagnen er udviklet med udgangspunkt i FNs Handicapkonventions artikel 8 omkring bevidstgørelse om personer med handicap.

I anledning af kampagnen turnerer en kampagnebil fra den 23. september og en uge frem rundt i Danmark for at indsamle inspirerende, livsbekræftende og måske også overraskende historier, der nedbryder fordomme.
Med i kampagnebilen er de to kampagneværter Jacob Nossell, kendt fra dokumentarfilmen ”Det røde kapel” og vinder af Spastikerforeningens Spastikerpris i 2010 samt Thomas Skov, DR vært kendt fra bl.a. “Høflighed på 100 dage.”

Fordomsfrie børn bliver til fordomsfrie voksne
Undersøgelser viser, at det bedste middel til at overvinde fordommene, er kendskab og viden. Samtidigt er det allerede i barndommen, at holdninger grundlægges også  til personer med handicap. Derfor har DRs kanal for større børn og unge, DR Ultra, i forbindelse med kampagnen tilrettelagt en temauge med en række programmer, der stiller skarpt på temaet over for børn og unge.Desuden bliver der i forbindelse med kampagnen udarbejdet undervisningsmaterialer til 4.-6. Klassetrin og STU’er (Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelser).

Yderligere oplysninger: Janina Gaarde Rasmussen, 41 93 24 94