Oligofrenipsykiatriens 25-års jubilæum fejres med international konference

På konferencen får du mulighed for at lytte til spændende foredrag, deltage i workshops og få kontakt med andre, der er i berøring med mennesker med udviklingshæmning.Konferencen sætter fokus på mennesker med udviklingshæmning og psykiske lidelser med temaet “Mestring og muligheder”. Der vil være fokus på både personalets mestring i forhold til mennesker med udviklingshæmning og de udviklingshæmmedes egne muligheder for at mestre livet bedst muligt.

Læs mere om Konferencen 2014 på konferencens hjemmeside

Læs artikler i det nye ViPU Viden med nogle af konferencens oplægsholdere

Symptomer er strategier til overlevelse
Lisbeth Frølund Davis foræller om hvordan mestring og relationsarbejde er en vigtig del af den gode behandling, og det kan du høre meget mere om, når hun deltager på Konferencen 2014.

Gemt og glemt – på landets ni ventetidshjem
Historiker Finn Andersen skriver om sit projekt om ventetidsforsorgen, og du kan høre meget mere om projektet, når Finn Andersen holder workshop på Konferencen 2014.

Behandling lige ved hånden udviklet af de sande eksperter
Phd. og sygeplejerske Malene Terp fortæller om udviklingen af en smartphone-app til unge med skizofreni. Du kan møde Malene på konferencen 2014.


BLESID – et nyttigt pædagogisk værktøj

Nogle undersøgelser tyder på, at mennesker med udviklingshæmning oplever flere negative livsbegivenheder end den øvrige befolkning. Flere sammenfaldende negative livsbegivenheder som f.eks flytning, sygdom, dødsfald i familien, udskiftning af personale, problemer i parforhold o.lign. inden for en given periode øger risikoen for psykiske lidelser. Det er derfor yderst vigtigt at identificere de løbende belastninger, som hverdagen indeholder. Dette er muligt med tjeklisten BLESID, som kan anvendes af personalet.

Interesserede kan rette henvendelse til informationsmedarbejder Per Lindsø Larsen og få skemaer og vejledning tilsendt gratis: per@oligo.dk


Norsk rapport om udviklingshæmmede med indvandrerbaggrund

Rapporten giver blandt andet et indblik i de kulturelle og sproglige udfordringer som indvandrere med udviklingshæmning og deres familier har.

Læs mere om rapporten her