Kørestolsbrugere kan bevæge sig rundt stående

 
En kørestolsbruger kan placere sig stående på den lille TEK RMD og transportere sig rundt ved egen hjælp, lyder det fra den danske importør og eneforhandler, Gloria Mundi Care.
TEK Robotic Mobilization Device er indrettet, så en paraplegiker med lammelser i benene selv kan komme over i den bagfra, f.eks. fra en seng eller en kørestol og bevæge sig rundt i sit hjem, i en restaurant, i et butikscenter og alle andre steder, man normalt færdes indendørs, fortæller den danske importør og eneforhandler, Gloria Mundi Care.
Forskellen er bare, at med TEK RMD bevæger man sig rundt i stående stilling, hvis man har lyst til det, men man kan også komme ned i siddende stilling, hvis man skal tage noget på en lav hylde. Som bruger kan man altid være i øjenhøjde med den person, man er i kontakt med, fortæller direktør i Gloria Mundi Care, Anne Mette Andkjær.
Med TEK RMD undgår paraplegikere de sundhedsmæssige udfordringer, der opstår ved at sidde ned hele dagen. Det er betydningsfuldt at få kroppen rettet op og få brugt sin muskelstyrke i overkroppen”, siger hun.
TEK RMD kan opleves på Health & Rehab Scandinavia i Bella Center i næste måned.