Pulje: Mestringskursus for voksne med udviklingshæmning

Pulje: Mestringskursus for voksne med udviklingshæmning

Figurer på linje
Kommuner og regioner kan nu søge støtte til at afprøve et nyt mestringskursus for voksne med udviklingshæmning. Kurset skal give målgruppen bedre muligheder for at kende deres rettigheder og udøve deres medborgerskab.

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold har udbudt en ansøgningspulje, som kommuner og regioner kan søge for at afprøve mestringskurser for voksne med udviklingshæmning (jf.Servicelovens §§ 103 og 104). Afprøvningen skal bidrage til at tilpasse og kvalificere kurset.

Kurset skal give borgerne bedre muligheder for at kende og bruge deres rettigheder – herunder tage beslutninger om deres eget liv – og udøve deres medborgerskab.

Mestringskurset for voksne med udviklingshæmning varer fire uger, og de undervises af ansatte på de enkelte tilbud. Kurset har fire emner:

  • Den enkeltes rettigheder og muligheder for at træffe valg for sig selv
  • Kommunikation og dialog og mulighed for at træffe beslutninger med andre
  • Fællesskaber i samfundet og mulighed for deltagelse
  • Demokratiske processer og mulighed for indflydelse

Underviserne deltager på en temadag, hvor undervisningsmaterialet bliver introduceret. De får også redskaber til at undervise målgruppen ved hjælp af tydeligt beskrevne læringsmål og kursusvejledning med tilhørende øvelser og materialer.

Kurset er udarbejdet af Socialstyrelsen i samarbejde med medarbejdere på tilbud for målgruppen.

Ansøgningsfristen er 5. september 2014.

Der skal søges via puljeportalen i Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold. Her kan der også findes yderligere information.

Puljen ‘Mestringskursus for voksne med udviklingshæmning’ på Socialministeriets puljeportal