Kommuner lover at forbedre handicapområdet

Adelskov

Handicappede og socialt udsattes adresse har stor betydning for, hvor meget hjælp de får. Det viser den første store kortlægning af den kommunale indsats på det specialiserede socialområde, som Socialpædagogernes Landsforbund står bag.

Hos Social- og Sundhedsudvalget i Kommunernes Landsforening (KL) er formand Thomas Adelskov (S) glad for, at der med kortlægningen bliver sat fokus på de socialt udsatte.

»Det er fint, at Socialpædagogernes Landsforbund er med til at sætte gang i debatten og holde fokus på de socialt udsatte og deres vilkår. Jeg opfatter det her som et godt indspark i debatten, der hele tiden kører ude i kommunerne,« siger han og fortsætter:

»Men man skal tage undersøgelsen for det, den er. Det er i hovedsagen i en interviewundersøgelse med nogle af deres egne medlemmer. Den bygger altså ikke på videnskabelige eller valide faktuelle oplysninger.«

Ifølge Thomas Adelskov arbejder kommunerne hele tiden på at blive bedre til at løse opgaver på handicapområdet ved at holde konferencer og lære af hinandens erfaringer i kommunerne. Men det kan altid blive bedre, erkender han:

»Der vil altid være forskel på de enkelte indsatser i de enkelte kommuner – både ud fra hvad man har af erfaringer og politiske prioriteringer,« siger formanden for Social- og Sundhedsudvalget i KL.

Kortlægningen er et resultat af, at 97 kommuner er blevet målt på 103 forskellige punkter. Den viser blandt andet, at Rødovre, Varde og Kolding er nogle af de stærkeste kommuner på handicapområdet, mens Faxe og Lejre er blandt de dårligste.

 

Af Sultan Sahin, Berlingske Nyhedsbureau