Velfærdsteknologiske løsninger i fremtog

Velfærdsteknologiske løsninger i fremtog

 

89 procent af kommunerne svarer i KL’s undersøgelse, at velfærdsetknologi som et redskab til at høste effektiviseringsgevinster i høj eller nogen grad er på den politiske dagsorden.

Velfærdsteknologi i form af bl.a. robotstøvsugere og Smart Home-teknologi står højt på kommunernes politiske dagsorden, viser ny KL-undersøgelse Velfærdsteknologi i form af bl.a. robotstøvsugere og Smart Home-teknologi står højt på kommunernes politiske dagsorden, viser ny KL-undersøgelse

Velfærdsteknologi effektiviserer den kommunale service, og derfor står det højt på den politiske dagsorden.

Det svarer næsten ni ud af ti kommuner i KL’s undersøgelse “De effektive kommuner”, hvor 77 kommuner har deltaget.

Især robotstøvsugere er udbredt i kommunerne. 73 procent af kommunerne anvender teknologien, mens yderligere 18 procent af kommunerne forventer at tage robotstøvsugere i brug inden udgangen af 2015.

Også skærmløsninger som fx tablets og Smart Home-teknologi er populære i kommunerne, hvor henholdsvis 94 og 40 procent forventer at benytte sig af teknologierne, inden året er omme.

Frihed og værdighed

Kommunerne kan høste effektiviseringsgevinster ved velfærdsteknologi, men det er ikke det eneste gode argument for at implementere sådanne teknologier, forklarer Gitte Duelund Jensen, leder af KL’s Center for Velfærdsteknologi.

“Den enkelte borger føler i langt de fleste tilfælde større frihed og værdighed ved at være uafhængig af plejepersonalet, og det er af stor værdi i kommunernes arbejde med den borgernære velfærd,” siger hun.

Se også:

En guldgrube af velfærdsteknologisk viden

Nyt testcenter for velfærdsteknologi i København