Ny pulje til aktiviteter og ledsagelse for mennesker med handicap

Puljen skal styrke kommunernes mulighed for at iværksætte, udbrede og afprøve nye initiativer rettet mod samvær og aktiviteter for mennesker med handicap. Puljen skal styrke målgruppens muligheder for at have aktive, selvstændige liv og deres muligheder for inklusion i samfundet. Ansøgningsfristen er den 2. marts 2015.

I forbindelse med indgåelse af satspuljeaftalen på det sociale område for 2015 er der afsat 8,5 mio. kr. i 2015 i en ansøgningspulje for at fremme nye veje til aktiviteter og ledsagelse for mennesker med handicap. Der er også afsat 15,3 mio. kr. i 2016 og 14,8 mio. kr. i 2017 til ansøgningspuljen.

Puljens målgruppe

Puljen skal sætte fokus på mulighederne for voksne med handicap for at tage på ferie og deltage i fritidsaktiviteter og udflugter. Puljens målgruppe er derfor voksne med handicap, der ikke kan færdes alene på grund af betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, og som ikke opfylder betingelserne for at blive visiteret til en ledsagerordning efter servicelovens § 97, fordi de ikke kan færdes uden socialpædagogisk støtte. Målgruppens funktionsnedsættelser kan både være lette, moderate eller svære. Puljen omfatter ikke borgere med nedsat funktionsevne som følge af sindslidelse eller borgere med særlige sociale problemer.

Hvem kan søge

Alle landets kommuner kan søge puljen. Det skal være den kommunale forvaltning, der søger puljen, og det skal fremgå af ansøgningen, hvordan målgruppen rekrutteres – eventuelt i samarbejde med botilbud. Derudover kan kommunen vælge at indgå samarbejde med en frivillig forening om iværksættelse af supplerende tilbud til de socialpædagogiske indsatser.

Ansøgningsfrist

Ansøgningsfristen er den 2. marts 2015 kl. 12.
Læs mere om puljen, og hvordan den ansøges.