Konference: Kvalitet i socialpsykiatrien

Fra Socialstyrelsens nyhedsbrev, ultimo juni 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan kan vi sammen styrke en socialpsykiatri, der er under pres? Vær med den 9. september 2020, når Socialstyrelsen holder konference om kvalitet i socialpsykiatrien og kom hjem med ny viden og inspiration om recovery og rehabilitering.

Antallet af borgere med psykiske vanskeligheder stiger kraftigt, og det udfordrer socialpsykiatrien.

Socialstyrelsen sætter derfor aktuelt fokus på, hvordan kvaliteten i socialpsykiatrien kan styrkes, og inviterer nu ledere, fagprofessionelle, borgere og pårørende til en stor konference om, hvordan vi i fællesskab kan øge indsatsen for recovery og rehabilitering.

 

Det kan du opleve på dagen

 

Blandt dagens oplægsholdere i plenum er direktøren for organisationen Imroc, Dr. Julie Repper. Organisationen har siden 2011 har været Englands førende i arbejdet med at udvikle recovery-orienteret praksis på tværs af sundhedsområdet, socialområdet og civilsamfundet i partnerskaber med de borgere, som benytter indsatserne.

 

Inden Reppers oplæg drøfter et panel, hvad der er kvalitet i socialpsykiatrien set fra et borgerperspektiv. Panelet faciliteres af chefkonsulent Klavs Serup Rasmussen , der i dag er ansat i Det Sociale Netværk og bl.a. har arbejdet med peerstøtte, borgerinddragelse og recovery i regi af Region Hovedstaden.

 

På programmet er også en række workshops, man kan vælge imellem. Alle workshops indledes af et kort oplæg med efterfølgende tid til dialog og spørgsmål. Temaerne omfatter bl.a. ”Ledelse og organisation”, ”Samarbejdet med borgeren” samt ”Helhed og sammenhæng”.

 

Praktiske oplysninger

 

Konferencen holdes i Messecenter Fredericia 9. september 2020 kl. 10.00-15.30 og henvender sig til ledere, medarbejdere samt borgere og pårørende i socialpsykiatrien. Andre interesserede er også velkomne.

 

Prisen er 475 kr. for ledere, medarbejdere m.fl. Deltagelse er gratis for borgere med tilknytning til socialpsykiatrien. Der er tilmeldingsfrist den 3. august 2020.

 

Programmet er offentliggjort i sin helhed på Socialt Udviklingscenter SUS’ hjemmeside, hvor man også kan tilmelde sig konferencen og finde yderligere praktiske oplysninger.

 

Find program og tilmeld dig konferencen “Kvalitet i socialpsykiatrien”

 

Konferencen arrangeres i samarbejde med Københavns Professionshøjskole og Socialt Udviklingscenter SUS. Har du spørgsmål til konferencen, så kontakt Karin Toft-Christensen i SUS, , tlf. 71 99 54 90.

 


Nyheden er oprettet første gang 20. februar 2020 og opdateret og relanceret 10. juni 2020, idet dato og tilmeldingsfrist er ændret. Konferencen skulle oprindelig have været afholdt 21. april, men blev aflyst pga. coronavirus.