Masterclass med Svend Brinkmann – endnu 6 ubesatte pladser!

Socialt Lederforum tilbyder i juni måned endnu en højinteressant og efterspurgt masterclass.
Denne gang med Svend Brinkmann.
Formatet er det kendte: Hiv en halv dag ud af din travle kalender. Benyt muligheden for ny viden, fordybelse og netværksdannelse i inspirerende rammer med højt til loftet. Få meget med hjem.

 

Stå fast og gå glip

Svend Brinkmann blev kendt i offentligheden, da han i 2014 udgav bogen ”Stå fast”, som blev en bestseller ved at opfordre til modstand mod tidens udviklingstvang. Siden fulgte ”Ståsteder”, der mere opbyggeligt søgte at indkredse nogle etiske og eksistentielle grundværdier, som er værd at stå fast på for individer og fællesskaber. I sin nye bog ”Gå glip – om begrænsningens kunst i en grænseløs tid” fuldendes trilogien med en undersøgelse af, hvordan vi skal indrette os for at kunne stå fast på det, der er væsentligt og meningsfuldt. Når man står fast på noget, må man nemlig gå glip af noget andet, men det er blevet svært, fordi der findes en udbredt frygt for at gå glip af noget, kaldet Fear of Missing Out (eller FOMO).

Svend Brinkmann fortæller på dagen om, hvordan mådehold og det at gå glip af noget ikke bare er en nødvendighed i en grænseløs udviklingskultur, men også er en indre del af et godt liv – både etisk, eksistentielt og psykologisk. Han vil desuden udfolde de almenpsykologiske ideer om mennesket, som ligger til grund for de tre bøger i trilogien. Mennesker ses som relationelle væsener, der lever i netværk af gensidige forpligtelser over for hinanden. I den efterfølgende fælles fordybelse og debat, vil der også være mulighed for at komme ind på Brinkmanns forskning inden for fx ”diagnosekulturen” og sorg.

Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række bøger og artikler om disse områder. I 2015 modtog han DR’s Rosenkjærpris og Gyldendals formidlingspris, og Politiken udnævnte ham i 2017 som årets meningsdanner i Danmark. Aktuelt forsker han bl.a. i den stigende udbredelse af psykiatriske diagnoser og i sorg som psykologisk og kulturelt fænomen.

 

Dato: Torsdag, den 7. juni 2018

Tidspunkt: 10.00 – 14.30

Sted: Kongebrogaarden I Middelfart

Pris for deltagelse ex. moms: 1.850 kr. (pris for ikke-medlemmer af Socialt Lederforum 2.100 kr.)

Tilmelding: HER