Tilbud

Almagt og afmagt

Original price was: 269,00 kr..Current price is: 219,00 kr..

af Birgit Kirkebæk

Udgivet 2010 (Akademisk Forlag)
ISBN 978-87-500-4115-3

1 på lager

Varenummer (SKU): 1074 Kategori:

Beskrivelse

Specialpædagogikkens holdninger, handlinger og dilemmaer.

Inden for specialpædagogikken har hver tid sine sandheder, teorier og faglige fremgangsmåder, når det drejer sig om at udskille, behandle og disciplinere dem, der opfattes som ‘anderledes’. Selv om teorier skifter, diagnoser opstår og forgår, så er en ting sikker: Det er de ‘anderledes’, der lægger krop til skiftende tiders behandling i praksis.

Bogen argumenterer for, at de direkte berørtes perspektiv skal medinddrages, når vi diagnosticerer, planlægger og behandler på andres vegne. Samfundets måde at tage hånd om mennesker med vanskelige vilkår skal medtænkes. Det handler ikke alene om at tage udgangspunkt i almen- og specialpædagogisk teori. Også relationelle aspekter skal danne afsæt for det pædagogiske arbejdes mål og indhold.

Specialpædagogens arbejde står centralt i denne bog – både som almægtig og som afmægtig. Alligevel knytter forfatteren håbet til den, der som pædagog tør tage opgaven på sig, se dilemmaerne i øjnene og selvstændigt bruge sin (special)pædagogiske viden, erfaring og empati relationelt.

Bogen henvender sig til studerende, pædagoger, lærere, socialrådgivere og andre, der professionelt beskæftiger sig med mennesker, der opfattes som ‘anderledes’.

Yderligere information

Vægt 0,335 kg