Tilbud

Om vreden

149,00 kr.

af Lars Henrik Schmidt

Udgivet 2006 (Danmarks Pædagogiske Universitets Forlag)
ISBN 87 7684 067 0

1 på lager

Varenummer (SKU): 1079 Kategori:

Beskrivelse

Vreden har tag i os for tiden. Et røre er over os, uroen tager til, og verden synes af lave.

Med disse ord indleder Lars-Henrik Schmidt en tour-de-force udi vredens omsiggribende karakter. Om vreden er en skarp, filosofisk diagnose af samtidens voksende vrede, som den tager sig ud i trafikken, i skoleklassen, i supermarkedets kø, i terrorismen, ja i verden. Vreden er ifølge forfatteren et nyt problem, fordi den udvikler sig i en vredesspiral, ikke mindst takket være medierne.

Men hvad er vrede egentlig? Er vrede en følelse, et patologisk træk, et socialt forhold? Begrebet vrede har før været tematiseret i filosofihistorien, men Lars-Henrik Schmidt leverer her en ny definition af begrebet, som kan bidrage til at forstå en række aktuelle problemer.

Lars-Henrik Schmidt tager læseren vidt omkring: til Sri Lankas tsunami-ramte kyster, race¬optøjer i Australien, terrorisme i Mellemøsten, sin barndoms flugt fra markens olme tyr, til uroen i de danske skoleklasser. Forfatterens håb er, at vi bliver bedre til at håndtere vreden, hvis vi samtidig også bliver bedre til at forstå fænomenet – og årsagerne bag.

Yderligere information

Vægt 0,29 kg