Vi holder ferielukket til d. 25/5-2024
Tilbud

Pædagogens bog om individ, institution og samfund

Original price was: 299,00 kr..Current price is: 225,00 kr..

red.af Anja Kastrup Jensen og Vivi Topp Meyer

Udgivet 2011 (Akademisk Forlag)
ISBN: 9788750042068

Varenummer (SKU): 1095 Kategori:

Beskrivelse

Bogen er en introduktion til faget Individ, Institution og Samfund på pædagoguddannelsen. Fra forskellige vinkler folder den de tre begreber ud for de studerende og præsenterer deres relevans for praksis inden for forskellige pædagogiske områder.

Bogens første del har et teoretisk udgangspunkt med kobling til praksis. Her præsenteres Michel Foucaults teori om diskurser og magt, Pierre Bourdieus teori om habitus, Zygmunt Baumanns tanker om globaliseringen, der ses i forhold til det pædagogiske arbejde samt Anthony Giddens syn på det senmoderne samfund, som relateres til den danske institutionskultur. Andre emner er barnets inklusion og de forskellige børnesyn, der hersker i skolefritidsordning og skole, forældresamarbejde og unge nye danskeres syn på det at vokse op i Danmark.

Bogens anden del giver indblik i pædagogisk arbejde med henholdsvis mennesker med nedsat funktionsevne, mennesker med sociale problemer, børn i daginstitutioner og unge i ungdomsskolen. Kapitlerne er skrevet af praktikere med indgående kendskab til områderne, som alle forholder sig til arbejdet med individet i institutionen og samfundet.

Pædagogens bog om individ, institution og samfund er redigeret af Anja Kastrup Jensen og Vivi Topp Meyer, som begge underviser i faget individ, institution og samfund på pædagoguddannelsen i Odense ved University College Lillebælt. Deres mål med bogen har været at tilrettelægge en inspirerende undervisningsbog, som er formidlet i øjenhøjde med de studerende, og som kan inddrages i undervisningen fra 1. og 2. semester.

Bogens bidragsydere:

Johannes Andersen
Lillian Gregersen
Gitte Guldager
Thomas Bruhn Hansen
Michael Henriksen
Anja Kastrup Jensen
Bjørg Kjær
Vivi Topp Meyer
Mette Richter
Maja Rønn
Nina Fredensborg Øhlenschlæger
Og medarbejdere fra boenheden St. Dannesbo

Yderligere information

Vægt 0,375 kg