Tilbud

Aktør i eget liv

Original price was: 269,00 kr..Current price is: 219,00 kr..

af Preben Bertelsen (red.)

Udgivet 2010 (Forlaget Frydenlund)
ISBN 978-87-7887-838-0

2 på lager

Varenummer (SKU): 1076 Kategori:

Beskrivelse

Bogen præsenterer en måde at hjælpe mennesker, der befinder sig i yderkanten af samfundet. Vi vil alle gerne skabe vores egen tilværelse – vi arbejder for at blive aktører i vores eget liv. Det gælder også for mennesker, der er gledet ud i yderkanten af samfundet.
Bogen tager udgangspunkt i, at vi alle ønsker og har mulighed for at spille en aktiv rolle i tilværelsen. Det teoretiske omdrejningspunkt er positionsmodellen, og gennem teoretiske analyser, casebeskrivelser og interviews viser forfatterne, hvordan modellen bruges i det daglige arbejde på henholdsvis et socialt dagtilbud og et bosted i Danmark.

Casematerialet er hentet dels fra Brohovedet, der er et socialpsykiatrisk dagtilbud for unge mellem 18-30 år. Dels fra Tårnvejskollegiet, som er en socialpsykiatrisk boenhed for voksne udviklingshæmmede. De unge fra Brohovedet er kendetegnede ved, at de længe har siddet fast i systemet – opgaven er at støtte dem i deres personlige udvikling. Bogen fortæller om, hvordan menneskeliggørelse kan gøre det af med følelsen af at være utilstrækkelig og forkert. Om at bevæge sig fra “det eneste, du kan regne med, er, at du ikke kan regne med noget” til en spirende tillid til verden.
På Tårnvejskollegiet bor 11 beboere i alderen 25-60 år. Med udgangspunkt i den tilværelsespsykologiske grundmodel er det lykkedes at forvandle en institution til et hjem. Et hjem, hvor beboerne føler sig hørt og set, og hvor de i højere grad formår at mestre de udfordringer, hverdagen stiller dem overfor.

Forfatterne beskriver, hvordan flere faggrupper som psykologer, ergoterapeuter, socialrådgivere og pædagoger i praksis arbejder ud fra positionsmodellens grundforståelse af den menneskelige tilværelse.

Preben Bertelsen er professor i psykologi. Bogens øvrige bidragydere er fagfolk fra de to behandlingssteder.

 

 

Yderligere information

Vægt 0,63 kg