Vi holder ferielukket til d. 25/5-2024

Forvist til forsorg

280,00 kr.

af Stine Grønbæk Jensen og Marie Louise Knigge

Udgivet 2008 – Socialt Fagforlag (Forlaget Udvikling)
ISBN 978-87-90965-12-9

Varenummer (SKU): 1059 Kategori:

Beskrivelse

Grønlændere med handicap nedsendt til Danmark.

I 1960’erne rejste danske overlæger langs den grønlandske kyst for at findeåndssvage børn og voksne, som skulle anbringes på danske forsorgsinstitutioner. Flere taler om, at man ligefrem støvsugede Grønland for åndssvage. Mange af de børn, der blev nedsendt, bor stadig i Danmark og er blevet både voksne og gamle i mellemtiden. I dag har Grønlands hjemmestyre opbygget tilbud til borgere med handicap i Grønland, men enkelte visiteres fortsat til Danmark.

‘Forvist til forsorg’ undersøger skiftende bevæggrunde og holdninger til, at grønlændere fra 1950’erne og helt frem til i dag er blevet sendt 4000 kilometer væk fra deres familier og anbragt på institutioner og senere botilbud i Danmark – hvor maden, klimaet, omgangsformen og sågar personalets sprog er fremmed.

Tine Bryld, socialrådgiver og forfatter og Martha Lund Olsen, departementschef i Grønlands Hjemmestyre bidrager til bogen med to debatterende indlæg om den nuværende situation for grønlændere med handicap i Danmark.

Bogen henvender sig til studerende, medarbejdere og politiske beslutningstagere inden for det sociale område i Danmark og Grønland. Den er desuden relevant for grønlandsforskere og grønlandsinteresserede i almindelighed.

Yderligere information

Vægt 0,365 kg